Digiapu

Täältä löydät tietoa ja apua esimerkiksi digilaitteiden käyttöön ja verkossa toimimiseen. Sivustolle kootaan kotiseutusi digituen tarjoajat sekä erilaisia digilaitteisiin ja sähköisiin palveluihin liittyviä ohjeistuksia. Esittelemme myös Tuetaan toisiamme -digiryhmätoimintaa, jossa digitaitoja voi oppia yhdessä vertaisten kanssa.

Mennään verkkoon -seminaari 18.4.2024

Liikehäiriösairauksien liiton digihankkeen järjestämä Mennään verkkoon -seminaari pidettiin Tampereella torstaina 18.4.2024. Paikan päälle hotelli Scandic Cityyn oli kutsuttu yhdistysten ja digihankkeen vapaaehtoisia sekä digihankkeen yhteistyökumppaneita. Seminaari striimattiin suorana verkossa, jolloin sitä oli mahdollista seurata myös etänä. Tilaisuudessa oli paikalla noin 40 vierasta ja etäkatsojia seminaarilla oli yli 200. Seminaarin tallenne on katsottavissa tämän sivun alareunasta.

Seminaarissa kuultiin muun muassa vapaaehtoisten digiopastajien puheevuoroja, digitukea antavien tahojen esittelyitä, sekä toimintaterapeutin esitys tietoteknisistä apuvälineistä ja apuvälinepalveluiden piiriin hakeutumisesta. Tilaisuuden lopuksi paikalle saapuneet hankkeen vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit saivat kiitokset arvokkaasta työstä liikehäiriösairaiden digiosallisuuden edistämiseksi.

Tauolla seminaarivieraat pääsivät kahvitarjoilun ohella tutustumaan hankkeen yhteistyökumppaneiden esittelypisteisiin. Paikalla oli edustajia Vanhustyön Keskusliiton SeniorSurf -toiminnasta, Keskusliitto EKL:n Verkosta Virtaa -toiminnasta sekä ATK Seniorit Mukanetti ry:stä.

 

Digiapua tarjoavien tahojen lisäksi tauolla tutustuttiin myös tietoteknisiin apuvälineisiin. Käsien apuvälineisiin erikoistunut Villa Manus Oy esitteli pisteellään erilaisia apuvälineitä, kuten käden vapinaa helpottavaa kämmenselkäpainoa. Oma esittelypiste oli myös toimintaterapeutti Terhi Pärssisellä, jolla vieraat pääsivät tutustumaan ja kokeilemaan erilaisia tietoteknisiä apuvälineitä katseohjattavasta hiirestä vaihtoehtoisiin näppäimistöratkaisuihin.

 

    

Kuvat: Satu Matikainen


Seminaarin tallenne:


Ohjelma

00.00 – 00.19 Mennään verkkoon -hanke ja digiryhmä-toiminta

00.19 – 01.00 toimintaterapeutti Terhi Pärssinen: Tietotekniset apuvälineet ja erikoissairaanhoidon apuvälinepalveluihin hakeutuminen

01.00–01.36 Liikehäiriösairaiden digituki ja digivapaaehtoistoiminta.
- Vanhustyön Keskusliiton SeniorSurf -toiminta
- Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n Verkosta Virtaa -toiminta
- ATK Seniorit Mukanetti ry

01.37–01.52 Vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille kiitokset tähänastisesta matkasta


Seminaarissa mukana olleet yhteistyökumppanit: