Ammattilaisille

Täältä löydät ammattilaisille suunnattuja palveluita, kuten suosituksia ja tietoa kokemustoimijoista. Olemme koonneet osioon myös sellaisia asioita, joista toivomme sinun kertovan asiakkaallesikin.

Kokemustoiminta

Liikehäiriösairauksien liitolla on noin 20 kokemustoimijaa eri puolella Suomea. Kokemustoimijoiden tehtävä on lisätä tietoa ja ymmärrystä liikehäiriösairauden kanssa elämisestä sairastavan tai omaisen näkökulmasta. Koulutetut kokemustoimijamme sairastavat Parkinsonin tautia, essentiaalista vapinaa tai dystoniaa tai ovat näitä liikehäiriösairauksia sairastavien omaisia.

Kokemustoimija toimii pääasiassa suhteessa henkilöihin, joilla ei ole vastaavaa henkilökohtaista kokemusta. Kokemustoimijamme voivat esittää oman tarinansa tai puhua tilaajan toivomasta aiheestaHe voivat olla mukana myös koulutuksissa, keskusteluissa, työryhmissä, työpajoissa, kehittämisessä ja suunnittelussa. 

Yleisimmin tilaajina toimivat terveydenhoitoalan oppilaitokset ja sairaalat. Tilaaja ja kokemustoimija sopivat keskenään kokemustoimijalle syntyvien kulujen ja mahdollisen palkkion maksamisesta. Monet kokemustoimijoistamme tekevät puheenvuoroja myös etäyhteydellä.

Kysy lisää tai tilaa kokemustoimija: 

Katariina Kankkunen

Katariina Kankkunen

Järjestötoiminnan asiantuntija, HYKS-alue

Heidi Sundwallin sijaisuus 8.1. - 31.8.2024.

katariina.kankkunen@liikehairio.fi

Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki

p. 040 085 6005