Ammattilaisille

Täältä löydät ammattilaisille suunnattuja palveluita, kuten suosituksia ja tietoa kokemustoimijoista. Olemme koonneet osioon myös sellaisia asioita, joista toivomme sinun kertovan asiakkaallesikin.

Parkinson-fysioterapia

Fysioterapiasuositus Parkinsonin taudin hoitoon

European Physiotherapy Guideline for Parkinson´s disease eli fysioterapiasuositus Parkinsonin taudin hoitoon on valmisteltu kahdenkymmenen Euroopan alueen fysioterapeuttiliiton kanssa.

Suosituksesta löydät näyttöön perustuvaa tietoa vastaamaan kysymyksiin Parkinsonin tautia sairastavien kuntoutuksesta. Suositus sisältää näyttöä kliinisestä tutkimuksesta, eurooppalaisten asiantuntijafysioterapeuttien sekä Parkinsonin tautia sairastavien näkemyksiä kuntoutuksesta ja sen hallinnasta.

Suosituksen käytön optimoimiseksi, sen on tarkoitus olla lyhyt, selkeästi ymmärrettävä sekä kirjoitettu niin, että siitä on tukea asiakaslähtöisessä kliinisessä päätöksenteossa. Suosituksen on tarkoitus olla apuna kommunikaation kehittämisessä kaikkien osapuolien välillä, jotka ovat osana Parkinsonin tautia sairastavien moniammatillista kuntoutustiimiä.

Suositus on luettavissa Suomen Fysioterapeuttien sivuilla.

Parkinson fysioterapia- ja liikuntavideot