Tule mukaan toimintaan!

Vapaaehtoisena toimiminen ottaa aikaa ja vaatii kieltämättä resurssejakin. Mutta sain itse tukea heikoimmalla hetkellä ja nyt haluan antaa sitä samaa eteenpäin.

Kokemustoimintaan

Mitä kokemustoiminta on?

Liikehäiriösairauksien liiton kokemustoimijoiden tehtävä on lisätä tietoa ja ymmärrystä liikehäiriösairauden kanssa elämisestä joko sairastavan tai omaisen näkökulmasta. Koulutetut kokemustoimijamme sairastavat Parkinsonin tautia tai dystoniaa tai ovat näitä liikehäiriösairauksia sairastavien omaisia.

Kokemustoimija toimii pääasiassa suhteessa henkilöihin, joilla ei ole vastaavaa henkilökohtaista kokemusta. Näin kokemustoiminta eroaa vertaistukitoiminnasta.

Kokemustoimijamme voivat esittää oman tarinansa tai puhua tilaajan toivomasta aiheesta. He voivat olla mukana myös koulutuksissa, keskusteluissa, työryhmissä, työpajoissa, kehittämisessä ja suunnittelussa.

Yleisimmin tilaajina toimivat terveydenhuoltoalan oppilaitokset ja sairaalat.

Haluaisitko kokemustoimijaksi?

Edellytämme, että kokemustoimija on paikallisyhdistyksen jäsen ja tuntee alueen vertaistoimintaa. Kokemustoimijan tulee olla sinut sairautensa kanssa sekä halukas sitoutumaan tehtäväänsä pidemmäksi aikaa.

Koulutamme uusia kokemustoimijoita alueen tarpeen mukaan. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Kokemustoimintaverkoston jäsenjärjestön kanssa.

Peruskoulutuksen kesto on 45 tuntia. Se jakautuu lähiopetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn.

Lisätietoja järjestötyön asiantuntijoilta