Digiapu

Täältä löydät tietoa ja apua esimerkiksi digilaitteiden käyttöön ja verkossa toimimiseen. Sivustolle kootaan kotiseutusi digituen tarjoajat sekä erilaisia digilaitteisiin ja sähköisiin palveluihin liittyviä ohjeistuksia. Esittelemme myös Tuetaan toisiamme -digiryhmätoimintaa, jossa digitaitoja voi oppia yhdessä vertaisten kanssa.

Digiapu

Yhteiskunta on digitalisoitunut ja monet arjen toiminnot terveyspalveluineen keskittyvät verkkoon. Miten pysyä tässä kaikessa mukana ja mistä saada apua?

Tuetaan toisiamme -digiryhmä

Tuetaan toisiamme -digiryhmä on maksuton liikehäiriösairaille ja heidän läheisilleen suunnattu vertaisryhmä, jossa tutussa ja turvallisessa ympäristössä tutustutaan digilaitteisiin sekä opitaan digitaitoja. Ryhmän keskeisimmät sisällöt ovat: digikäsitteet, liiton ja jäsenyhdistysten verkkosivuihin tutustuminen, tiedonhaku, tietoturva, sähköposti, etäyhteysalustat sekä ICT-laitteiden helppokäyttötoiminnot ja apuvälineet. Ryhmässä opit myös, mistä ja miten digitukea on mahdollista saada.

Digiryhmät toimivat alueellisissa jäsenyhdistyksissä tai valtakunnallisten jäsenyhdistysten toimintaryhmissä. Ryhmä kokoontuu noin 10 kertaa ja ryhmää ohjaa vapaaehtoinen digiopas avustajineen. Yhteen digiryhmään otetaan oppaan ja avustajien lukumäärästä riippuen 3-6 henkilöä. Jos ryhmässä on yksi vetäjä ja kaksi avustajaa, osallistujia on hyvä olla enintään kuusi. Ryhmään kannattaa ottaa oma digilaite mukaan, jos sellainen jo löytyy. Ryhmässä saat myös apua sinulle sopivan laitteen hankkimiseen.

Tuetaan toisiamme -digiryhmiä on Suomessa käynnistynyt tähän mennessä 16. Digiryhmätoimintaa on ollut seuraavilla paikkakunnilla: Valkeakoski, Rovaniemi, Lahti, Turku, Jyväskylä, Tampere, Joensuu, Rauma, Pori, Seinäjoki,  Varkaus, Oulu, Hämeenkyrö ja Jokela.

Kiinnostuitko? Mennään verkkoon -digihankkeen suunnittelijat auttavat yhdistyksiä ja toimintaryhmiä järjestämään digiryhmätoimintaa.

Uusi opas on julkaistu - Digiohjausta liikehäiriösairaille

Mona Blomin tekemä Digiohjausta liikehäiriösairaille-opas2023  on tarkoitettu digiohjausta antaville, liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

digihanke@liikehairio.fi
Katri Melin p. 044 7977817 (ti-to)
Kerttu Ojalehto p. 044 705 8536 (ti-to)

Tutustu materiaaleihin

Tutustu digiavun tarjoajiin

Lähde mukaan vapaaehtoiseksi digioppaaksi

Seuraa digiryhmien ja hankkeen toimintaa Facebookissa: Mennään verkkoon –digihanke

Lue lisää Mennään verkkoon -digihankkeesta.