Muut liikehäiriösairaudet

Nykyään harvinaisistakin sairauksista löytyy jo hiukan paremmin tietoa, kunhan vain diagnoosi osuu kohdilleen. Tämä on onneksi parantunut sitä myöten, kun harvinaisiin sairauksiin erikoistuneita poleja on perustettu ja meistä harvinaisista on alettu puhua enemmän.

Kurssit

Liikehäiriösairauksien liitto tarjoaa liikehäiriösairaille ja heidän läheisilleen kursseja, jotka tukevat sopeutumista sairauteen ja sen mukanaan tuomiin muutoksiin.

Valikoimasta löytyy diagnoosikohtaisia kursseja sekä kaikille eri liikehäiriösairauksia sairastaville yhteisiä, teemallisia kursseja. Osa kursseista järjestetään yhteistyössä Neuroliiton kanssa, jolloin kurssilla on myös muita neurologisia sairauksia sairastavia.

Useimmille kursseille voi osallistua joko yksin tai läheisen kanssa. Läheisille on tarjolla myös omia kursseja.

Kursseille hakeminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Kurssit ovat pääosin maksuttomia ja avomuotoisia eli niihin ei sisälly majoitusta eikä paikalla ole avustavaa hoitohenkilökuntaa, ellei niistä mainita erikseen kurssitiedoissa. Osa kursseista järjestetään kokonaan verkossa, jolloin osallistua voi omalta kotisohvaltaan.

Tästä linkistä voit lukea tai ladata palveluesitteen 2023 (pdf).

Näin haet

Aloita avaamalla sen kurssin tiedot, jonne haluat hakea. Kun kurssitiedot avautuvat, paina hae kurssille -painiketta. Täytä kurssihakemus omilla tiedoillasi.

Täytä hakemus huolellisesti, sillä valinta kursseille perustuu hakemuksessa annettuihin tietoihin. Valinnan edellytyksenä on, että hakija kuuluu kurssin kohderyhmään, toimintakyky on riittävä ja kursseillemme osallistumisesta on kulunut vähintään kaksi vuotta. Lisäksi hakijat pisteytetään kolmen kriteerin perusteella, jotka ovat hakijan osallistuminen aiemmin kursseille, vastaavatko henkilökohtaiset tavoitteet kurssin sisältöä ja tukeeko kurssi hakijan arjessa selviytymistä. Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin yhteen toimiva vertaisryhmä.

Hakemus tulee olla toimitettuna Liikehäiriösairauksien liittoon viimeiseen hakupäivään mennessä. Hakiessasi internaattikurssille (kurssi, johon sisältyy majoitus täysihoidolla) toimita myös ajantasainen (alle 6 kk vanha) sairauskertomusteksti hakemuksen liitteeksi esim. kopio viimeisen neurologikäynnin tiedoista Omakannasta.

Kursseille valitaan osallistujat hakuajan päättymisen jälkeen ja päätöksestä ilmoitetaan kaikille hakijoille. Jos et pääse haluamallesi kurssille, voit ilmoittaa uuden kurssitoiveesi liiton kurssitoiminnan asiantuntijalle.

Voit myös täyttää ja tulostaa pdf-hakulomakeen tästä linkistä tai täyttää sen käsin. Toimita kurssihakemus määräpäivään mennessä osoitteeseen Liikehäiriösairauksien liitto ry/Kurssit, Käsityöläiskatu 4 A, 20100 Turku.

Lisätietoa: 02 2740 418 (ti-to klo 12-14) ja kurssi@liikehairio.fi