Tule mukaan toimintaan!

Vapaaehtoisena toimiminen ottaa aikaa ja vaatii kieltämättä resurssejakin. Mutta sain itse tukea heikoimmalla hetkellä ja nyt haluan antaa sitä samaa eteenpäin.

Vertaistukihenkilöksi

Vertaistukihenkilönä voit antaa tukea samankaltaisessa elämäntilanteessa olevalle. Usein kuunteleminen riittää. Toisinaan vastasairastunut tai hänen läheisensä kaipaavat myös tietoa ja kokemuksia sairaudesta. Vertaistukihenkilönä voit tukea kertomalla omia kokemuksiasi sairauden kanssa elämisestä.

Tällä hetkellä vertaistukitoiminnassa on mukana Parkinsonin tautia tai dystoniaa sairastavia sekä heidän läheisiään. He tarjoavat tukea puhelimitse arkena yleensä klo 14-18. Osa vertaistukihenkilöistä vastaa myös sähköpostilla lähetettyihin viesteihin. Vertaistukihenkilöt ovat vaitiolovelvollisia ja keskustelut ovat täysin luottamuksellisia. Tarjoamme vertaistukihenkilöille koulutusta sekä yhteisiä tapaamisia joko verkossa tai koulutuspäivillä.

Tällä hetkellä vertaistukihenkilöinä toimivat henkilöt löydät tästä linkistä.

Vertaistalo piste fi logo

Olemme mukana Vertaistalossa!

Vertaistalo.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta myös paikallisesti. Vertaistalon sisällöntuottajana toimii HUSin ja EJY ry:n kehittämä OLKA®-toiminta. Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä tiivisti yhdessä ammattilaisten, potilasjärjestöjen, potilaiden ja heidän läheistensä kanssa. Terveyskylän rakentamista koordinoi HUS.

Vertaistukihenkilöiden yhteyshenkilönä toimii Heljä Tuomi.

Heljä Tuomi

Heljä Tuomi

Järjestötoiminnan asiantuntija, TAYS-alue (ja Vaasan shp)

helja.tuomi@liikehairio.fi

p. 040 092 4032
Hammareninkatu 7, 3.krs, 33100 Tampere

Aiheeseen liittyvää: