Vertaistuki

Vertainen kuuntelee, tarvittaessa pukee sanoiksi sen, mitä et itse osaa sanoittaa. Ajatus selkiytyy

Vertaistuki

Vertaistukea puhelimitse, kasvotusten ja netissä

Vertaistukikeskustelut perustuvat luottamukseen. Liikehäiriösairauksien liitto on kouluttanut vertaistukihenkilöitä kahdenkeskisiin, puhelimitse käytäviin keskusteluihin.

Yhdistyksillä on omia vertaistukiryhmiä ympäri Suomen.

Facebookista löytyy monia vertaistukiryhmiä, jotka eivät ole liiton hallinnoimia. Niistä voi kuitenkin kysellä vinkkiä liitolta tai yhdistyksiltä.

Haluatko vertaistukea mieluummin sovelluksen kautta?

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla

Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Sovellusta voi käyttää puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Se on ladattavissa maksutta sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella.
Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

Toivo-vertaistukisovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n (ent. EJY ry) välillä. Sovelluksen teknisestä kehityksestä vastaa Mesensei Oy

Älä jää yksin

Puhuminen auttaa monia. Olit sitten sairastava tai läheinen, vertaiskeskustelut voivat tuoda uusia näkökulmia sairauden kanssa elämiseen.

Ota rohkeasti yhteyttä. Vertaistukihenkilöiden yhteystiedot löydät yhteystietosivulta.

Asiasanat: