Digiapu

Täältä löydät tietoa ja apua esimerkiksi digilaitteiden käyttöön ja verkossa toimimiseen. Sivustolle kootaan kotiseutusi digituen tarjoajat sekä erilaisia digilaitteisiin ja sähköisiin palveluihin liittyviä ohjeistuksia. Esittelemme myös Tuetaan toisiamme -digiryhmätoimintaa, jossa digitaitoja voi oppia yhdessä vertaisten kanssa.

Digiapu

Mitä on digiapu?

Yhteiskunta on digitalisoitunut ja monet arjen toiminnot terveyspalveluineen keskittyvät verkkoon. Miten pysyä tässä kaikessa mukana ja mistä saada apua?

Alla on videoita aiheeseen liittyen. Lataa PDF-tiedosto johon on kerätty dioina videoiden sisältöä. Tämän avulla voit rauhassa palata katsomaan, mistä esim. helppokäyttötoiminnot tietokoneelta löytyvät.

Kuka voi päästä toimintaterapiaan ja miten?

Toimintaterapeutti Terhi Pärssinen kertoo kenelle toimintaterapia on tarkoitettu, apuvälineiden saantiperusteista ja edellytyksistä sekä miten apuvälinepalveluihin hakeudutaan.

Asiaa tietokoneesta

Tietokoneen käytön helpottaminen: sanelu eli puhekirjoitus, hiiren käytön haasteet, sopivan näytön valinta ja kosketuslevy eli tasohiiri.

Asiaa älypuhelimesta

Älypuhelimen käytön yleiset haasteet ja käytön helpottaminen: laitteen pysyminen kädessä, osumatarkkuuden lisääminen, puheen tunnistava ohjelma DialoQ, puhelimen lukituksen avaaminen.

Asiaa tableteista

Tabletin käytön yleiset haasteet ja käytön helpottaminen: ylimääräiset kosketukset ja vapina sekä apuvälineitä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

digihanke@liikehairio.fi
Katri Melin p. 044 797 7817 (ti-to)
Juho Määttä p. 044 724 4926 (ti-to)

Tutustu materiaaleihin

Tutustu digiavun tarjoajiin

Lähde mukaan vapaaehtoiseksi digioppaaksi

Seuraa digiryhmien ja hankkeen toimintaa Facebookissa: Mennään verkkoon –digihanke

Lue lisää Mennään verkkoon -digihankkeesta.