Essentiaalinen vapina

Yritän ottaa sen silleen, että se ei hallitse mun elämää se vapina.

Ihana kohdata muita vapisijoita ja kokea, ettei ole tämän ongelman kanssa yksin

Lääkinnällisen kuntoutuksen terapiat

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta osana sairaanhoitoa. Kuntoutus voi olla yksilökuntoutusta tai ryhmämuotoista. Kuntoutuksen maksut määräytyvät terveydenhuollon asiakasmaksujen mukaan. Kannattaa kysyä oman kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista tai omalta lääkäriltä, järjestääkö kunta kuntoutusta itse vai myöntääkö se maksusitoumuksia yksityisille palveluntuottajille.

Tilanteesta riippuen myös Kela, sairaanhoitopiiri tai vakuutusyhtiö voi myöntää maksusitoumuksia yksityisille kuntoutuspalveluiden tuottajille. Maksusitoumuksen myöntäjästä riippuu, korvataanko kuntoutuksen kustannukset kokonaan vai osittain, jolloin maksettavaksi jää tietty omavastuu.

Lääkinnällisen kuntoutuksen terapioita on muun muassa fysioterapia, toimintaterapia, puheterapia, neuropsykologinen kuntoutus ja psykoterapia.

Oman alueesi yksityisiä palveluntuottajia voit etsiä esimerkiksi internetissä tai kysymällä vinkkiä hyvästä terapeutista alueen yhdistyksestä tai kerhosta.

Neuropiste

Neuropiste on yksityinen kuntoutusalan yritys, jonka asiantuntijat ovat erikoistuneet neurologisten vammojen ja sairauksien kuntouttamiseen. Neuroliiton, Liikehäiriösairauksien liiton ja KK-Verve Oy:n yhteistyössä perustama yritys tarjoaa avoterapiapalveluita Turussa ja Helsingissä. Neuropisteelle voit hakeutua maksusitoumuksella, lääkärin lähetteellä tai itse maksaen.

Tutustu Turun toimipisteen palveluihin Neuropisteen sivuilla.

  • Neuropiste Turku, Läntinen Pitkäkatu 33
  • tku-ajanvaraus@neuropiste.fi
  • 044 465 0545 / 040 180 7338

Tutustu Helsingin toimipisteen palveluihin Neuropisteen sivuilla.

  • Neuropiste Helsinki, Arabiankatu 17
  • hki-ajanvaraus@neuropiste.fi
  • 040 088 4667

Aiheeseen liittyvää: