Vertaistuki

Vertainen kuuntelee, tarvittaessa pukee sanoiksi sen, mitä et itse osaa sanoittaa. Ajatus selkiytyy

Essentiaalinen vapina

Essentiaalinen vapina vaikuttaa elämään monin tavoin. Vertaiselta saa tukea jaksamiseen, mutta joskus toiselta saa myös kullanarvoisia vinkkejä sairauden kanssa elämiseen. Tule mukaan vertaisryhmiin ja tapaamisiin. Yksin ei tarvitse jäädä.

Vertaistukea puhelimitse

Essentiaalista vapinaa sairastavat voivat jutella oman, Liikehäiriösairauksien liiton kouluttaman vertaistukihenkilön kanssa. Puhelimessa voi vaihtaa ajatuksia sairauden kanssa elämisestä, ja jakaa kokemuksia luottamuksellisesti. Vertaistukihenkilön yhteystiedot löytyvät yhteystietosivulta.

Vertaistukea yhdistyksestä

Essentiaalista vapinaa sairastaville on olemassa oma yhdistys, Essentiaalinen vapina ry, jonka kotisivuille pääset tästä. Voit liittyä yhdistykseen jäseneksi täältä.

Facebook

Facebook-ryhmät sopivat keskustelemiseen ja yhteydenpitoon ajasta ja paikasta riippumatta. Essentiaalista vapinaa sairastaville on oma Facebook-ryhmä. Ryhmä on suljettu, ja se löytyy nimellä Essentiaalinen vapina.

Vertaistukea Toivo-sovelluksen kautta

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla

Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Sovellusta voi käyttää puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Se on ladattavissa maksutta sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella.

Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

Vertaistukea erityislomilla ja kursseilla

Liikehäiriösairauksien liiton kursseilla tapaat muita liikehäiriösairaita ja heidän läheisiään. Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n järjestämillä erityislomilla on myös hyvä tilaisuus tavata vertaisia. Kursseilla ja lomilla on mahdollisuus vaihtaa yhteystietoja ja pitää yhteyttä niiden jälkeen. Voit selailla niitä palvelut-osiossa.

Huomaathan, että kaikista tulevista tapaamisista ilmoitetaan ajankohtaista-osiossa.