Dystonia

Tämä on hyvin moninainen sairaus ja vointi vaihtelee päivittäin. Muille puhuminen auttaa.

Olen huomannut, että stressi ja mielialan lasku vaikuttavat dystoniaoireiden voimistumiseen. Kaikkein lähimpien ihmisten tuki ja ymmärrys tuntuvat hyvältä ja saa elämän vaikuttamaan taas paremmalta.

Vuosien saatossa on voinut todeta, että tämä on hyvin moninainen sairaus.

MyDystonia-päiväkirja

MyDystonia on Dystonia Europen luoma sähköinen päiväkirja, joka on luotu avuksi oman oirekuvan ja toimintakykymuutosten määrittelyyn. Päiväkirjasovelluksen avulla dystoniaa sairastava voi seurata sairauttaan dokumentoimalla oireet ja sairausvaikutukset lääkityksen mukaan - missä ja milloin haluaa.

Ohjelma auttaa seuraamaan myös oireita lievittävän botuliinihoidon vaikutuksia. Raportin voi ottaa mukaan lääkärissäkäynnille. Ohjelma on maksuton ja se on olemassa monella kielellä, myös suomeksi ja ruotsiksi.

Ohjelman esittelyvideot löytyvät alla olevista Vimeo-linkeistä.
Mikä on MyDystonia: https://vimeo.com/183977834
Kuinka käyttää MyDystonia: https://vimeo.com/183983919

Ohjelman voi ottaa käyttöön lataamalla ohjelman AppStore tai Google Play -kaupasta.

Orion Pharma on tukenut MyDystonia-ohjelmasovelluksen, esittelyvideon ja Howto on -opetusvideon kääntämistä suomeksi.

Huom! MyDystonia-ohjelma on päivitetty viimeksi vuonna 2021. Uuden version voi ottaa käyttöön vain sovelluskaupasta lataamalla MyDystonia-niminen iOS- tai Android-sovelluskaupista AppStoresta tai GooglePlaysta.
Ohjelma toimii tällä hetkellä vain englanniksi, myös ruotsin ja suomenkieliset käännökset ovat tulossa. Seuraavia päivityksiä sovellukseen on tulossa, kunhan kirjautumiseen liittyvät ongelmat ollaan saatu korjattua.

Asiasanat: