Huntingtonin tauti

Kuulin Huntingtonin taudista ensi kerran kun isäni sairastui. Tunsin huolta ja pelkoa sekä surua. Tunnettani helpotti suuresti se, että kohtasimme isäni sairauden yhdessä perheemme kanssa. Pidimme huolta isästä sekä toisistamme.

Vertaisilta ei saa vain tukea, vaan myös arvokasta tiedonvaihtoa kokemuksista. Harvinaisen sairauden kanssa eläessä vertaiset tulevat todella tarpeeseen.

Kurssit

Liikehäiriösairauksien liitto tarjoaa liikehäiriösairaille ja heidän läheisilleen kursseja, jotka tukevat sopeutumista sairauteen ja sen mukanaan tuomiin muutoksiin.

Valikoimasta löytyy diagnoosikohtaisia kursseja sekä kaikille eri liikehäiriösairauksia sairastaville yhteisiä, teemallisia kursseja. Valtaosalle kursseista voi hakeutua yhdessä läheisen kanssa. Läheisille on tarjolla myös oma läheisten verkkokurssi. Osa kursseista järjestetään yhteistyössä Neuroliiton kanssa, jolloin kurssilla on myös muita neurologisia sairauksia sairastavia.

Kursseille hakeminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.  Kurssit järjestetään STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) ja Opintokeskus Siviksen rahoituksella. Kurssit ovat osallistujille pääosin maksuttomia ja avomuotoisia eli niihin ei sisälly majoitusta eikä paikalla ole avustavaa hoitohenkilökuntaa, ellei niistä mainita erikseen kurssitiedoissa. Osa kursseista järjestetään kokonaan verkossa, jolloin osallistua voi omalta kotisohvaltaan.

Löydät kaikki Liikehäiriösairauksien liiton kurssit ja palvelut palveluesitteestä: Tästä linkistä voit lukea tai ladata palveluesitteen 2024 (pdf).

Valinta kurssille

Kurssille valinnan edellytyksenä on, että hakija kuuluu kurssin kohderyhmään, hakijan toimintakyky on riittävä ja kursseillemme osallistumisesta on kulunut vähintään kaksi vuotta.

Hakemukset pisteytetään kolmen kriteerin perusteella:

  1. hakijan osallistuminen aiemmille Liikehäiriösairauksien liiton kursseille
  2. vastaavatko henkilökohtaiset tavoitteet kurssin tavoitteita
  3. tukeeko kurssi hakijan arjessa selviytymistä.

Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin yhteen toimiva vertaisryhmä.

Kurssille valitaan osallistujat hakuajan päätyttyä. Päätöksestä ilmoitetaan kaikille hakeneille viimeistään kymmenen päivää hakuajan päättymisen jälkeen.

Näin haet kurssille

Aloita avaamalla sen kurssin tiedot, jonne haluat hakea. Kun kurssitiedot avautuvat, paina hae kurssille -painiketta. Täytä kurssihakemus huolellisesti omilla tiedoillasi ja paina lähetä-paini­ketta. Huom! Odota rauhassa sulkematta sivua. Hakulomake ilmoittaa, mikäli jokin kohta on jäänyt täyttämättä. Lomakkeen lähetys ei onnistu, jos pakollisia kenttiä on jäänyt täyttämättä. Saat sähköpostiisi vastausviestin, kun hakemus on tullut perille. Jos olet jostain syystä epävarma, tuliko lomake perille, voit varmistaa sen lähet­tämällä sähköpostia osoitteeseen kurssi@liikehairio.fi.

Voit myös täyttää ja tulostaa pdf-hakulomakkeen tästä linkistä tai täyttää sen käsin. Paperisia hakulomakkeita saa myös liiton keskus- ja aluetoimistoista. Paperinen kurssihakemus toimitetaan osoitteeseen: Liikehäiriösairauksien liitto ry/Kurssit, Käsityöläiskatu 4 A, 20100 Turku.

Hakulomake toimitetaan Liikehäiriösairauksien liittoon kurssin viimeiseen hakupäivään mennessä.

Lisätietoa: 02 2740 418 (ti-to klo 12-14) tai kurssi@liikehairio.fi

Tulevia kurssejamme