Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Paikalle saapuneet hankkeen vapaaehtoiset palkittiin lopuksi.

Mennään verkkoon -seminaari pidettiin Tampereella 18.4.2024.

Digihanke30.4.2024

18.4. järjestettiin ”Mennään verkkoon” -seminaari Tampereella, hotelli Scandic Cityn tiloissa. Seminaari oli Liikehäiriösairauksien liiton Mennään verkkoon -digihankkeen huipentuma ja verkostoitumistapahtuma. Paikan päällä vieraana oli noin 40 ja etänä tilaisuutta seurasi reilu 200 katsojaa.

Seminaarissa kohtasivat hankkeen toiminnassa mukana olleet yhteistyökumppanit ja vapaaehtoiset. Mennään verkkoon -hankkeen  suunnittelijat Katri Melin ja Juho Määttä kertoivat seminaarin aluksi hankeen tuloksista, sekä digiryhmätoiminnasta. Digiryhmien myötä osallistujat ovat saaneet tietoa olemassa olevasta digituesta ja oppineet erilaisia digitaitoja.

Hankkeen aikana on perustettu valtakunnallisesti yhteensä 22 digiryhmää. Onnistuneesta tiimityöstä digiryhmien onnistumiseksi suunnittelijat kiittivät vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita. Hankkeen toiminnassa on ollut tähän asti mukana noin 50 vapaaehtoista eri rooleissa, sekä digiryhmien organisointiapuna että ryhmissä toimivina opastajina. Omista digivapaaehtoistoiminnan kokemuksista seminaarissa kertoivat myös vapaaehtoiset Taina Toikkanen ja Juha Tiihonen.

Seminaarissa kuultiin myös digivapaaehtoistoimintaa koordinoivista toimijoista ja verkostoista. Näitä olivat valtakunnalliset toimijat Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf -toiminta, sekä Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n Verkosta virtaa toiminta. Kuulimme myös Pirkanmaalla seudulla vaikuttavan Mukanetti ry:n toiminnasta. Näiden yhteistyökumppaneiden, sekä muiden alueellisten digituen tarjoajien kanssa liitto tekee yhteistyötä jatkossakin.

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on ollut digituen löydettävyyden lisäksi liikehäiriösairaiden sekä heidän läheistensä digiosallisuuden lisääminen. Digitaitojen ja positiivisten kokemusten edellytyksenä on mahdollisimman sujuva laitteiden käyttö. Tietoteknisistä apuvälineistä ja apuvälinepalveluihin hakeutumisesta seminaarissa kertoi toimintaterapeutti Terhi Pärssinen. Myös tauolla paikalla olijat pääsivät tutustumaan erilaisiin tietoteknisiin apuvälineisiin, Terhin ohjeistuksella. Apuvälineitä oli esittelemässä myös Villa Manus, jonka pisteeltä löytyi muun muassa kämmenselkäpaino, joka helpottaa esimerkiksi tietokoneen käyttöä vapisevan käden kanssa. Tauon aikana seminaarissa nähtiin useita inspiroivia ja lämpimiä kohtaamisia, sekä luotiin uusia yhteistyökuvioita.

Seminaarin päätteeksi kiitettiin paikalla olleita vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita tähän astisesta avusta yhteisen tavoitteen eteen. Digivapaaehtoistoiminta ei pääty, vaan sen jalkauttamista suunnitellaan osaksi yhdistysten ja liiton jatkoa. Mennään verkkoon -hanke jatkuu lokakuun loppuun asti.

Tallenne seminaarista on katsottavissa kokonaisuudessaan täältä: https://www.liikehairio.fi/palvelut/digiapu/mennaan-verkkoon-seminaari

 

Digivapaaehtoinen Taina Toikkanen kertoi digiryhmätoiminnasta.
Digivapaaehtoinen Juha Tiihonen kertoi kokemuksistaan digioppaana.

 

 

 

 

 

 

 

Koordinaattori Emmaleena Niemi ja johtava asiantuntija Tiina Etelämäki Seniorsurfilta.
Verkosta virtaa järjestösuunnittelijat Pekka Vartiainen ja Juha Viitanen.

 

 

 

 

 

 

 

Terhi Pärssisen esittelypisteellä pääsi kokeilemaan erilaisia tietoteknisiä apuvälineitä.
Villa Manus Oy:n pisteellä esiteltiin käsien apuvälineitä.

 

 

 

 

 

 

 

Järjestötoiminnan asiantuntija Annukka Tuovinen Liikehäiriösairauksien liiton pisteellä.
Digihankkeen suunnittelijat Kerttu Ojalehto, Katri Melin ja Juho Määttä.

 

 

 

 

 

 

 

Paikalle saapuneet hankkeen vapaaehtoiset palkittiin lopuksi hienosta työstä.
Myös hankkeen mainiot yhteistyökumppanit saivat asianmukaisen kiitoksen.

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Satu Matikainen


Lue myös