Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Vuoden 2023 tuetut lomat ovat nyt haettavissa

3.11.2022

Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry eli MTLH järjestää liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen tuettuja lomia, ns. vertaislomia.

Vertaislomalla pääset virkistymään ja rentoutumaan. Lomalla voit jakaa kokemuksia ja saada toisilta samassa elämäntilanteessa olevilta lomalaisilta vertaistukea ja vinkkejä arkeen. Ympäristön vaihdos voi energisoida sinua ja/tai perhettäsi ja täysihoito ja valmis ruoka tarjoavat irtioton arjesta. Yhteiseen toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Vertaislomille voit hakea läheisen tai avustajan kanssa. Useimmilla lomilla on mukana vapaaehtoinen lomaohjaaja.

Liikehäiriösairauksia sairastaville ja läheisille on tarjolla aikuisille sekä toimintarajoitteisille aikuisille suunnattuja lomia. Huomaathan, että hakeaksesi sinun ei tarvitse olla järjestön jäsen. Riittää, että kuulut toiminnan kohderyhmään eli sinulla tai läheiselläsi on jokin liikehäiriösairaus.
Lomat rahoitetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn tuella, joten omavastuuosuus on vain 25 euroa/aikuinen/vuorokausi.

Tutustu lomatarjontaan ja hae mukaan MTLH:n sivuilta https://mtlh.fi/lomatarjonta/vertaisryhmille/lomat-jarjestoittain/liikehairiosairauksen-liitto-ry/

Jos tarvitset apua loman löytämiseen tai hakemuksen tekemiseen, MTLH auttaa. Voit soittaa puhelinpalveluun 010 2193 460 tai lähettää sähköpostia lomat@mtlh.fi

Voit myös selailla lomatarjontaa tällä sivustolla osiossa palvelut > (valitse sairausryhmä) > tuetut lomat.

Asiasanat:

Lue myös