Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Vessapassi laajemmin käyttöön liikehäiriösairauksissa

7.6.2024

Vessapassi on aiemmin ollut rajallinen jäsenetu, joka on koskenut vain niitä liikehäiriösairauksia sairastavia, joiden sairauksiin yksiselitteisimmin kuuluvat rakon ja suolen toimintahäiriöt. Niitä ovat Parkinsonin ja Huntingtonin taudit sekä epätyypilliset parkinsonismit (ns. Parkinson plus).

Nyt ehtoja on väljennetty siten, että myös muita liikehäiriösairauksia sairastavat voivat saada Vessapassin käyttöönsä, jos liikehäiriösairaus oireilee siten, että se aiheuttaa selkeitä rakon tai suolen toiminnan häiriöitä. Erityisesti kyselyitä on tullut harvinaisempia dystonioita sairastavilta ja hekin voivat nyt saada Vessapassin käyttöönsä.

Voit siis pyytää liitosta käyttöösi Vessapassin, jos sairaus itsessään aiheuttaa tarvetta päästä nopeammin ja helpommin vessaan julkisilla paikoilla ja julkisissa tiloissa ja olet jonkin yhdistyksen jäsen. Lääkärintodistusta ei tarvita eikä oireitaan tarvitse eritellä. Vessapassin saa pyytämällä sitä Liikehäiriösairauksien liiton keskustoimistolta p. 02 2740431 tai kirsi.tuovinen@liikehairio.fi

Lue Vessapassista tarkemmin Vessapassi-sivustolla

Lue myös