Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Mies ja nainen seisovat vierekkäin ja hymyilevät kameralle. Naisella on vaaleat hiukset, harmaa paita ja silmälasit, miehellä parta, silmälasit ja ruudullinen paita. Takana on puu, vihreä pensasaita ja vaalean vihreä vanha puutalo.

Uusia kasvoja Liikehäiriösairauksien liitossa

Emmi Nuppula2.9.2022

Liikehäiriösairauksien liitossa aloitti syyskuun alussa kaksi uutta työntekijää.

Heidi Sundwall, 46, on uusi järjestötoiminnan asiantuntija Helsingin aluetoimistolla. Heidi työskentelee järjestötiimissä, jossa hän vastaa mm. kokemustoiminnan koordinoimisesta. Heidi puhuu sujuvaa ruotsia, joten ruotsinkielisetkin henkilöt voivat ottaa häneen yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Heidi on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Liikehäiriö- ja harvinaissairaudet ovat hänelle entuudestaan tuttuja, sillä hän suorittaa töidensä ohella myös geronomiopintoja (vanhustyö). Vapaaehtoisena tukihenkilönä toimimisestakin Heidillä on kokemusta.

– Tiedän kokemuksesta, kuinka suuri merkitys vertaistuella on. Toivonkin pääseväni pian tutustumaan liiton vapaaehtoistoimijoihin ja verkostoihin, Heidi sanoo.

Samaan aikaan Heidin kanssa liitossa aloitti määräaikaisena järjestöassistenttina Juho Määttä. Hän työskentelee keskustoimistolla Turussa Paikka auki -hankkeen puitteissa ensi vuoden marraskuuhun saakka.

Kuva: Jessica Kauppinen

Lue myös