Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Toivo-sovellus auttaa ajasta ja paikasta riippumatta

18.2.2022

Vertaistukea etänä Toivo-sovelluksella

Toivo on uusi sovellus, joka tarjoaa sairastuneille ja läheisille vertaistukea etänä. Toivon kautta saa yhteyden koulutettuun vertaistukihenkilöön ajasta ja paikasta riippumatta. Keskustelu käydään viestittelemällä, mutta sovellusta pyritään kehittämään niin, että jatkossa myös soittaminen sovelluksen kautta olisi mahdollista.

Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

– Toivossa on jo mukana neljä koulutettua Parkinson-vertaistukihenkilöä. Tavoitteena on, että saisimme sinne mukaan vertaistukihenkilöitä muistakin liikehäiriösairausryhmistä, Parkinsonliiton järjestöasiantuntija Heljä Tuomi sanoo.

Miten Toivoa voi käyttää?

Toivoa voi käyttää puhelimella tai tietokoneella. Se on ladattavissa sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella. Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Sovellus on riippumaton ajasta ja paikasta.

Miksi Toivo?

Toivo-sovellus kehitettiin, koska OLKA-toiminnan tarjoama vertaistuki erikoissairaanhoidossa ei pysty tarjoamaan kaikille halukkaille heidän tarvitsemaansa tukea. Tarkoitus ei ole kuitenkaan korvata kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan sovellus täydentää olemassa olevia vertaistuen muotoja.

Tietoa OLKA-toiminnasta ja Toivo-vertaistukisovelluksesta voi saada sairaaloiden ja lääkärikeskusten henkilökunnalta.

Toivo-sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja EJY ry:n välillä. Sovelluksen kehittäjäyrityksenä on ollut Mesensei Oy.

Asiasanat:

Lue myös