Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Tuetaan toisiamme digi kuuluu kaikille tekstilogo mustalla taustalla

Toimintaterapeutti Terhi Pärssisen webinaarisarjan tallenne Tablet-tietokoneiden eli Padien ja älypuhelimien käytön edistämisestä on julkaistu

10.3.2023

Mennään verkkoon -digihankkeen tekemä yhteistyö toimintaterapeutti Terhi Pärssisen kanssa jatkuu digilaitteiden apuvälineitä käsittelevän webinaarisarjan viimeisen osan muodossa. 3. webinaari keskittyy Tablet-tietokoneisiin eli Padeihin sekä puhelimiin sivuten myös ympäristönhallintalaitteita.

Webinaarissa käsitellään erilaisia osa-alueita ja tekijöitä, joita on hyvä selvittää Tablet-tietokoneen tai puhelimen käytön edistämiseksi: mitä laitteita on jo käytössä, laitteiden ikä, kunto ja siisteys, mihin laitetta halutaan käyttää, missä ja minkälaisessa ympäristössä laitetta käytetään ja millainen internet-yhteys laitteeseen on saatavilla.

Kosketusnäyttökynän käytön osalta webinaarissa tuodaan esiin erilaiset huomiot käden oikeanlaisesta asennosta. Webinaarissa tuodaan esiin myös muita digilaitteiden käyttöä helpottavia apuvälineitä: laitteen suojakuoret, telineet, sylitarjottimet, kosketusnäyttökynät ja rannepainot.

Tekstitettyyn tallenteeseen pääset suoraan tästä linkistä: https://youtu.be/xegF42CX35M

Tutustu myös sarjan toiseen webinaariin, jonka aiheena on tietokoneen käytön edistäminen, pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet. Webinaari käsittelee erityisesti Windows-käyttöjärjestelmää. Tässä linkki tallenteeseen:

https://www.youtube.com/watch?v=ydmy9Djz08k

Tallenteista saat yksinkertaisia ohjeita ja vinkkejä siihen, miten voit helpottaa omaa tai liikehäiriösairautta sairastavan läheisesi digilaitteen käyttöä.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena digiopastajana, edistämään yhdistysten digiosaamista tai olet kiinnostunut oppimaan digitaidoista lisää vertaisten kanssa, ole yhteydessä digihanke@liikehairio.fi Katri Melin p. 044 7977817 (ti-to) Kerttu Ojalehto p. 044 705 8536 (ti-to) Tutustu toimintaamme lisää Digiapu – Palvelut – Liikehäiriösairauksien liitto ry (liikehairio.fi) 

 

Lue myös