Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Tuetaan toisiamme digi kuuluu kaikille tekstilogo mustalla taustalla

Toimintaterapeutti Terhi Pärssisen tietokoneen käytön edistämistä käsittelevän webinaarin tallenne ja diat löytyvät jatkossa Digiavun Materiaalipankista.

15.12.2022

Mennään verkkoon -digihanke jatkaa mainiota yhteistyötä toimintaterapeutti Terhi Pärssisen kanssa. Marraskuussa 2022 alkaneen kolmiosaisen webinaarisarjan toinen osa on nyt valmistunut.
Webinaarin aiheena on tietokoneen käytön edistäminen, pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet. Webinaari käsittelee erityisesti Windows-käyttöjärjestelmää.

Tietokoneen käytön edistämisessä huomioidaan monia eri tekijöitä, kuten toimintaympäristö eli valaistus, pöytä ja tuoli, josta käsin tietokoneella työskennellään. Tietokoneen, näytön ja näppäimistön koko sekä hiiren ominaisuudet vaikuttavat myös siihen, miten helppoa kannettavan tai pöytäkoneen käyttö on.

Webinaarissa käydään läpi hiirellä tehtäviä toimintoja, kuten scrollaus eli vieritys ja raahaus sekä ohjeistetaan, miten monille haastavan hiiren kaksoisklikkauksen voi asetuksista ohittaa. Esimerkiksi vapinan aiheuttamien tahattomien klikkauksien välttämiseksi neuvotaan, miten tavallisen hiiren voi helposti tuunata itse helppokäyttöisemmäksi. Webinaarissa esitellään myös, millaisia näppäimistön käyttöä helpottavia toimintoja löytyy tietokoneen asetuksista sekä millaisia puhekirjoitus- ja sanelutoimintoja on. Lopuksi esitellään apuvälinepalveluista saatavia ratkaisuja, joiden sopivuus tarkistetaan ja arvioidaan aina yksilöllisesti.

Webinaarin tallenne ja diat löytyvät Digiavun Materiaalipankista https://www.liikehairio.fi/palvelut/digiapu/materiaalipankki kohdasta Apuja digilaitteiden hankintaan ja käyttöön  -Tietokoneen käytön edistäminen, erityisesti Windows-käyttöjärjestelmä. Samasta paikasta löytyy Windows 10 käyttöjärjestelmän ja Microsoft Officen syventävän lukuohjelman ohjeet. Ne on tehnyt Marina Green-Järvinen KVL/Tikoteekki.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena digiopastajana, edistämään yhdistysten digiosaamista tai olet kiinnostunut oppimaan digitaidoista lisää vertaisten kanssa, ole yhteydessä digihanke@liikehairio.fi Kerttu Ojalehto p. 044 705 8536 (ti-to) Katri Melin p. 044 7977817 (ti-to) Tutustu toimintaamme lisää Digiapu – Palvelut – Liikehäiriösairauksien liitto ry (liikehairio.fi)

Seuraa hankkeen toimintaa myös Facebookissa sivustolla ”Mennään verkkoon -digihanke”.

Lue myös