Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Parkinsonpotilaille sopimattomia lääkkeitä -opas päivitetty

19.2.2023

Lääkkeillä voi olla erilaisia yhteisvaikutuksia. Useimmat lääkkeet sopivat ongelmitta parkinsonpotilaille, mutta on myös sellaisia lääkkeitä, joilla voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia Parkinsonin taudin hoidossa käytettävien lääkkeiden kanssa. Yleisimmät parkinsonpotilaille sopimattomat lääkkeet on koottu listaksi, joka on päivitetty vuoden 2023 alussa. Siitä voivat hyötyä sekä sairastavat että terveydenhoidon ammattilaiset. On kuitenkin huomioitava, että lista ei ole täydellisen tyhjentävä, ja jokaisen on keskusteltava hoitavan lääkärinsä tai farmaseutin kanssa omien lääkkeidensä sopivuudesta.
Listan on päivittänyt neurologian ja kliinisen farmakologian erikoislääkäri Seppo Kaakkola Suomen Parkinson-säätiöstä. Sen on taittanut tulostettavaksi vihkoksi Liikehäiriösairauksien liiton viestintäkoordinaattori Päivi Niemi.
Lista parkinsonpotilaille sopimattomista lääkkeistä löytyy artikkelimuodossa Parkinson-säätiön kotisivuilta www.parkinsonsaatio.fi ja tulostettavana pdf-vihkona liiton kotisivuilta osiosta palvelut.

Jos sinulla ei ole käytössäsi nettiä tai et pysty tulostamaan vihkoa itse, voit tilata sen painettuna Liikehäiriösairauksien liiton keskustoimistosta 02 274 0400 tai julkaisutilaukset@liikehairio.fi

Lue myös