Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Parkinsonliiton toiminnanjohtaja Hanna Mattila eläkkeelle

Hanna Mattila2.12.2021

Jään Parkinsonliitosta eläkkeelle lähes 30 työvuoden jälkeen. Mieleni on haikea. Toisaalta olen pyrkinyt tekemään työni hyvin ja olen saanut minulle asetetut tehtävät valmiiksi. Tästä on hyvä jatkaa. Tämä on viimeinen kerta, kun tiivistän kuluneen vuoden tapahtumat. Tänään (2.12.) on nimittäin viimeinen työpäiväni liitossa, minkä jälkeen jään lomille ja eläkkeelle.

Parkinsonliiton vuosi 2021

Vuonna 2021 korona-pandemia jatkui ja sillä oli vaikutusta alkuvuoden toimintaan ja liiton henkilökunta oli osittain etätyössä. Osa tilaisuuksista siirrettiin verkkoon, osa toteutettavaksi myöhemmin. Liiton henkilökunta järjesti poikkeuksellisesti myös vertaistapaamisia- ja kahviloita.

Alkuvuonna saatiin iso ponnistelu valmiiksi, kun julkaisimme liiton uudet saavutettavat kotisivut ja verkkokurssien alustan. Kevään liittokokous pidettiin hybridikokouksena, kokouspisteitä oli viidellä paikkakunnalla ja tänä vuonna myös omalta kotikoneelta oli mahdollisuus äänivaltaisten kokousedustajien osallistua kokoukseen. Onneksi syksyllä saimme turvallisesti toteutettua kursseja ja tilaisuuksia kasvokkain.

Liiton keskustoimisto muutti kesäkuussa Suvituulitalosta Turun kaupungin keskustaan. Vaikka tilat ovat pienemmät, ovat työtekijät viihtyneet uusissa tiloissa. Olemme myös paremmin saavutettavissa ja meille on helppo tulla asioimaan.

Liiton talous on kehittynyt positiiviseen suuntaan – siitä kiitos liiton henkilökunnalle, luottamushenkilöille ja toimintaamme eri tavoin tukeneille. Tukeanne tarvitsemme myös ensi vuonna.

Syksyn ilon aiheita ovat olleet STEA-rahoitteisen digihankkeen Mennään verkkoon alkaminen. Hankkeen tarkoituksena on innostaa ja rohkaista jäseniämme hyödyntämään digitaalista tietoa ja erilaisia verkkopalveluja.

Uutena toiminnanjohtajana marraskuun puoli välissä aloitti filosofian tohtori Anne Taulu. Toivotan hänelle ja liiton toiminnalle parhainta menestystä

Kiitän kaikkia minua eläkkeelle siirtymisen johdosta muistaneille. On ollut ilo tehdä merkityksellistä työtä liikehäiriösairauksia sairastavien ja heidän läheistensä parissa.

Hyvää joulunodotusta ja tulevaa vuotta toivottaen,
Hanna Mattila

Hannan muistelmia menneestä ja Anne Taulun ajatuksia tulevasta voit lukea seuraavasta Hermolla-lehdestä.

Kuvassa vanhempi vaaleatukkainen mies ja punatukkainen nainen pitelevät taulua ja hymyilevät kameraan. Miehellä on silmälasit ja mustavalkoraidallinen kauluspaita, naisella punainen paita.
Hanna Mattila sai liittohallitukselta lahjan, jonka ojensi hallituksen puheenjohtaja Markku Partinen.

Asiasanat:

Lue myös