Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Keilakisat Kokkolassa 2021

Parkinsonliiton keilamestaruuskisojen finaali käytiin Kokkolassa 28.9.

5.10.2021

Parkinsonliiton keilamestaruuskisat vuodelta 2021 on nyt onnistuneesti pelattu. Kilpailussa palkittiin kolme parasta miestä ja naista pokaalein sekä kolme parasta joukkuetta kunniakirjoin.
Miesten finaalin kolmen parhaan tulokset:
1. Seppo Helen, 799 pistettä
2. Matti Niemi, 784 pistettä
3. Rolf Ström, 747 pistettä

Miesten finaalin kolme parasta.
Miesten henkilökohtaisen kisan pokaalien saajat: Keskellä paras Seppo Helen, oikealla toiseksi tullut Matti Olavi Niemi ja vasemmalla kolmas Rolf Ström.

Naisten finaalin kolmen parhaan tulokset:
1. Virpi Mutka, 726 pistettä
2. Anneli Hytönen, 682 pistettä
3. Aila Kivimaa, 671 pistettä

Naisten sarjan parhaat: keskellä voittaja Virpi Mutka, hänen takanaan toinen Anneli Hytönen ja Virpin vieressä kolmanneksi tullut Aila Kivimaa.

Kolmen parhaan joukkueen tulokset:
1. Virpi Mutka ja Rolf Ström, Pohjois-Suomen Parkinson-yhdistys ry, 1473 pistettä
2. Matti Niemi ja Martti Alanen, Etelä-Pohjanmaan Parkinson-yhdistys ry, 1466 pistettä
3. Seppo Helen ja Pekka Rahkila, Kanta-Hämeen Parkinson-yhdistys ry, 1459 pistettä

Keilakisojen voittajajoukkue.
Joukkuekilpailun voittaja oli Pohjois-Suomen yhdistys, jossa keilaajina Virpi Mutka ja Rolf Ström. Kunniakirjoja jakamassa Pauli Annala ja Jukka Tauriainen (oik.).

Onnittelut keilaajille upeista suorituksista! Kiitokset kaikille karsintaan osallistuneille ja erityiskiitos Kokkolanseudun Parkinson-kerholle ja Pauli Annalalle kisajärjestelyistä! Kiitokset myös Kokkolan keilahallille ja Leif Tuomisalolle kilpailun mahdollistamisesta ja järjestelyistä keilahallilla.
Keilaaminen on suosittu liikuntamuoto Parkinsonliiton jäsenyhdistyksissä – eikä suotta! Keilaaminen vahvistaa keskivartalon hallintaa sekä silmä-käsi-koordinaatiota. Keilaaminen sopii lajina mainiosti myös niille, joiden fyysinen toimintakyky on rajallista. Monissa keilahalleissa on huomioitu esteetön kulku, ja niissä on saatavilla myös apuvälineitä kuten kahvapalloja, vierityskouruja, ränniesteitä ja suuntakaiteita.

Lue myös