Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Orion Pharma hakee Parkinsonin tautia sairastavia tiedonkeräystutkimukseen

20.12.2022

Lääkeyhtiö Orion Pharma hakee vapaaehtoisia Parkinsonin tautia sairastavia osallistumaan tiedonkeräystutkimukseen Suomessa tehtävää tuotekehitystä varten. Tarkoituksena on kerätä tietoa Parkinsonin taudin motorisista ja ei-motorisista oireista aktiivisuusrannekkeen ja mobiilisovelluksen avulla. Tietoja käytetään uusien digitaalisten työkalujen kehittämiseen.
Ensisijaisesti mukaan otetaan henkilöitä, joilla on lääkkeiden tehon heikentymiseen liittyviä tilanvaihteluita.

Tiedonkeruu tapahtuu täysin sähköisesti, joten osallistuminen ei edellytä käyntejä tutkimuskeskuksessa. Tiedonkeräystä varten osallistujien tulee käyttää aktiivisuusranneketta, yhdistää se Soturi-sovelluksen kanssa ja raportoida Parkinsonin taudin lääkitykseen ja oireisiin liittyviä tietoja älypuhelimeen asennettavan Soturi-sovelluksen kautta vähintään kolmen kuukauden ajan. Osallistujalla tulisi siksi olla kokemusta älypuhelimen tai tabletti-tietokoneen käytöstä.

Mitä osallistuminen antaa vapaaehtoiselle?

Soturi-sovellus tarjoaa mahdollisuuden suorittaa Parkinsonin tautia sairastaville suunnattuja harjoitteita. Osallistujille annetaan maksutta käyttöön tiedonkeräykseen tarvittava aktiivisuusranneke. Halutessaan voi jatkaa sovelluksen ja rannekkeen käyttöä pidempään.

Soturi-sovellus tarjoaa monenlaista tukea:

• Lääkkeenottoaikataulu ja muistutukset
• Oireiden raportointi
• Puheharjoitukset
• Fyysiset harjoitukset
• Mielen hyvinvointi

Kuka soveltuu vapaaehtoiseksi?

Voit soveltua osallistujaksi, jos:

• sinulla on todettu Parkinsonin tauti vähintään 3 vuotta sitten ja käytät levodopaa sisältävää lääkevalmistetta
• Olet aikaisemmin käyttänyt jotain älypuhelinta tai tabletti-tietokonetta
• Olet yli 18 vuotias
• Ensisijaisesti mukaan otetaan henkilöitä, joilla on lääkkeiden tehon heikentymiseen liittyviä tilanvaihteluita.

Kiinnostuitko?

Voit osallistua suoraan lataamalla Soturi-sovelluksen puhelimellesi App Storesta tai Google Play Storesta ja aloittamalla sovelluksen ja aktiivisuusrannekkeen käytön.
Lisätietoa osoitteesta www.soturi.health/fi tai sähköpostiosoitteesta support@soturi.health
Huomaathan, että Liikehäiriösairauksien liitto vain välittää tiedon tästä Orion Pharman tutkimuksesta, joten kysymykset tulee ensisijaisesti esittää edellä mainitun sähköpostin kautta.

Lue myös