Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Onneksi on joku -kampanjalla järjestöt näkyväksi

Satu Matikainen1.1.2020

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTEn Onneksi on joku -kampanja tekee sosiaali- ja terveysalan järjestöjen työn näkyväksi. Kampanja on ollut aktiivinen keväällä 2019 ja syksyllä 2020. Kampanja aktivoitui tänä syksynä, sillä elokuisessa valtiovarainministeriön esityksessä sote-järjestöjen rahoitukseen suunniteltiin mittavia leikkauksia koskien vuotta 2021. Syyskuun budjettiriihessä Suomen hallitus käsitteli valtion talousarviota ensi vuodelle, ja suunniteltuja 127 miljoonan euron leikkauksia ei toteutettu – kenties aktiivisen kampanjan myötä. Ratkaisematta kuitenkin on, miten rahoitus turvataan vuodesta 2022 eteenpäin.

SOSTEn yli 200 jäsenjärjestöä takaavat sen, että erilaisissakin elämäntilanteissa jokaiselle löytyy joku joka tukee, kuuntelee, pitää huolta tai edistää hyvää oloa arjessa. Kyseisissä järjestöissä toimii 550 000 vapaaehtoista ja työntekijää. Ilman heitä ei olisi näin monia suomalaisten hyvinvointia tukevia palveluita, kuin mitä meillä nyt on. Jos rahoitusta ei turvata vuoden 2021 jälkeen ja järjestöjen rahoitukseen tehdään leikkauksia, vaarana on että palveluja joudutaan lopettamaan. Tuolloin monta avuntarvitsijaa jää ilman tukea.

Muiden järjestöjen tavoin myös Parkinsonliitto on osallistunut kampanjaan omilla sosiaalisen median kanavillaan. Parkinsonliitto on julkaissut Onneksi on joku -videoita sekä valokuvia Instagramissa ja Facebookissa. Julkaisujen aiheina ovat olleet Parkinsonliiton kaltaisten järjestöjen antama tuki niin liikehäiriösairauksia sairastaville henkilöille, kuin heidän omaisilleen. Kampanjaan liittyvät materiaalit tunnistaa joko punaisesta tai valkoisesta #onneksionjoku-symbolista.

Käy katsomassa julkaisut:

INSTAGRAM:
@parkinsonliitto

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/parkinson.fi

Julkaistu Hermolla 4/2020 -lehdessä.

Lue myös