Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Mennään verkkoon -hanke käynnistyi

1.9.2021

Parkinsonliiton uusi Mennään verkkoon -digihanke on käynnistynyt. Hankkeessa työskentelee kaksi suunnittelijaa, Katri Melin ja Kerttu Ojalehto, jotka aloittivat liitossa 1.9.2021.

Hanke on kolmivuotinen. Tavoitteena on tukea Parkinsonliiton kohderyhmiin kuuluvien osallisuutta digitaalistuvassa maailmassa. Samalla juurrutetaan hyviä toimintatapoja verkossa tapahtuvalle toiminnalle.

Hankkeessa pyritään hyödyntämään jo olemassa olevia paikallisia verkostoja tuomalla yhteen digituen tarjoajat ja tuen tarvitsijat. Yhdistykset ja muut toimintaryhmät saavat tukea digilaitteiden käytössä.

Melin on koulutukseltaan mm. terveystieteiden maisteri ja opettaja. Ojalehto on yhteisöpedagogi ja yhteiskuntatieteiden maisteri sosiaalipolitiikasta. He hyödyntävät taustaansa hankkeen tehtävissä.

– Olen opettajana kokenut korona-pandemian aikana etäopetuksen haasteet ja nähnyt, miten eri tavoin ihmiset kokevat digilaitteet ja verkon. Ne voivat käsitteinä tuntua joistakin epämiellyttäviltä ja jopa ahdistavilta, mutta uskon, että pienin ja myötätuntoisin askelin opimme yhteistyössä lisää, Melin sanoo.

Suunnittelijat tulevat ottamaan yhteyttä yhdistyksiin ja toimintaryhmiin hankkeen edetessä.

– Jokainen osaa jotain eikä kenenkään tarvitse osata kaikkea. Näillä periaatteilla toivon, että lähdemme yhdessä tutkimaan ja oppimaan digiajan asioita ja ilmiöitä avoimin ja lempein mielin, Ojalehto kannustaa.

Tärkeä hanke

Parkinsonliiton toimintaa ohjaavaan strategiaan (2021–2023) on kirjattu yhdeksi tavoitteeksi, että kohderyhmää tavoitetaan enemmän verkossa. Hanke tukee juuri tätä tavoitetta.

– Olemme iloisia, että rahoittaja ymmärsi tämän tärkeyden. Digipalvelut ovat lisääntyneet ja verkossa tapahtuva yhteydenpito sai koronan myötä aivan uuden merkityksen. Olemme olleet huolissamme siitä, miten tavoitamme ne, jotka eivät käytä sähköisiä viestintäkanavia, Parkinsonliiton järjestösuunnittelija Tytti Svetloff sanoo.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Vanhustyön keskusliitto ry ja Eläkkeensaajien keskusliitto ry. Rahoittaja on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Lue myös