Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Liitto vaikuttaa: Tiedot liikehäiriösairauksista päivitettiin ammattilaisten Terveysporttiin

10.8.2023

Lääkäriseura Duodecimin ylläpitämästä Terveysportti-palvelusta terveydenhuollon ammattilainen voi potilastilanteessa tarkistaa ajantasaisen tiedon eri sairausryhmistä. Liikehäiriösairauksien liitto on päivittänyt Terveysportin liikehäiriösairautta sairastavan ohjaus vastaanotolla -osion.

Osion tarkoituksena on auttaa ammattilaisia etsimään sairastavalle ja tämän läheisille sopivat, eri tahojen tarjoamat, tukipalvelut sairauden eri vaiheissa (palvelupolku). Tavoitteena on auttaa ammattilaista kiinnittämään huomiota siihen, minkälaiset asiat ovat potilaan elämänlaadun ja arjessa pärjäämisen näkökulmasta oleellisia.

– On hienoa, että Duodecim tarjoaa potilasjärjestöille mahdollisuuden jakaa osaamistaan ammattilaisten hyödynnettäväksi, liiton toiminnanjohtaja Johanna Reiman sanoo.

Palvelusta haetaan tilastojen perusteella paljon tietoa liikehäiriösairauksiin liittyen ja siksi on tärkeää, että tiedot ovat tarkkaan ajan tasalla.

Duodecim ylläpitää myös kansalaisille Terveyskirjastoa. Terveyskirjastossa on artikkeleita ja ohjeita, jotka pohjautuvat Käypä hoito -suosituksiin. Ne tukevat terveyden hoitamisessa ja antavat perustietoa sairauksista. Terveyskirjasto on suunniteltu täydentämään sitä tietoa, jota sairastava saa terveydenhuollosta.

Asiasanat:

Lue myös