Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Levodopa/Benserazide-lääkkeen Kela-korvattavuus päättyy

31.5.2024

Madopar 100/25 mg -lääkkeen käyttäjät ovat viime aikoina joutuneet maksamaan lääkkeestään täyden hinnan, sillä sen Kela-korvattavuus päättyi viime vuoden syyskuussa. Nyt myös käyttäjille edullisemman vastaavan vaihtoehdon eli Orifarm Healthcaren Levodopa/Benserazide (100 mg/25 mg) -valmisteen Kela-korvattavuus päättyy 1.7. alkaen.

Valmisteeseen on kohdistunut pitkään myös saatavuushäiriö, jonka on määrä päättyä 28.6.2024. Tilanne on siis ollut jo useita kuukausia ikävä edellä mainittujen lääkkeiden käyttäjille, joista moni on odottanut edullisemman Levodopa/Benserazide-valmisteen saapumista apteekkeihin kesäkuun lopussa. Jatkossa sitä ei saakaan enää Kela-korvattuna, vaan käyttäjä joutuu maksamaan siitäkin täyden hinnan.

Muut Madopar-valmisteet ovat edelleen erityiskorvattavia. Niitä ovat nopeasti vaikuttava Madopar Quick 100/25, Madopar depotkaps 100/25 sekä Madopar 200/50 mg tabletti. Voit jutella lääkärisi kanssa ja pyytää häntä kirjoittamaan reseptin edellä mainittuihin valmisteisiin tai lähinnä vastaavan Sinemet 100/25 mg -lääkkeeseen, ellei siitä ole sivuvaikutuksia.

Lue myös