Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Tuetaan toisiamme digi kuuluu kaikille tekstilogo mustalla taustalla

Extranet Kompassissa Yhdistysavain ohjevideoita yhdistysten ja toimintaryhmien käyttöön

9.5.2023

Suurimmalla osalla liiton jäsenyhdistyksistä- ja kerhoista on käytössään nettisivut, jotka on tehty Yhdistysavaimella. Mennään verkkoon -digihanke haluaa tukea yhdistyksiä Yhdistysavain-pohjalla olevien kotisivujen käytössä, tai niiden luomisessa.

Hanke on hankkinut koulutusvideoita yhdistyksien ja toimintaryhmien käyttöön. Videoita voi katsoa yhdessä ja toivomuksena on, että niistä välitetään tietoa kaikille, jotka yhdistyksissä päivittää kotisivuja.

Videoita on yhteensä 11 ja ne ovat teemoiltaan seuraavat:

Kotisivujen rakentamisen perusteet

Yhdistysavaimen kotisivujen perusteet

Kotisivujen päivitys Yhdistysavaimen classic-versiolla

Yhdistysavaimen peruskurssi

Kuvat ja ulkoasun suunnittelu

Käyttäjäoikeudet jäsen- ja hallitussivut Yhdistysavaimessa

Saavutettavuuden parantaminen Yhdistysavain-sivustolla

Tiedottaminen ja lomakkeet Yhdistysavaimessa

Siirtyminen Yhdistysavaimen classic-versiosta uuteen versioon (kotisivutyökaluun)

Yhdistysavain -rekisterin liittyvät perusteet

Yhdistysavain -rekisterin peruskurssi

Alkupään videot 1–4 ovat tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ole aikaisemmin käyttäneet Yhdistysavainta tai haluavat kerrata sen käyttöä. Videoilla voi perehdyttää uusia yhdistyksen ja toimintaryhmien aktiiveja, jotka ovat aloittamassa uudessa roolissa, johon sisältyy nettisivujen sisältöjen tuottamista. Loppupään videot 5–11 tarjoavat tietoa eri aiheista jo hieman kokeneemmille Yhdistysavaimen käyttäjille.

Videot, sekä niiden tarkemmat sisältötiedot kestoineen löytyvät Extranet Kompassista otsikolla ”Ohjevideoita Yhdistysavain”.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena digiopastajana, edistämään yhdistysten digiosaamista tai olet kiinnostunut oppimaan digitaidoista lisää vertaisten kanssa, ole yhteydessä digihanke@liikehairio.fi Katri Melin p. 044 7977817 (ti-to) Kerttu Ojalehto p. 044 705 8536 (ti-to) Tutustu toimintaamme lisää Digiapu – Palvelut – Liikehäiriösairauksien liitto ry (liikehairio.fi)

Lue myös