Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Flexilev-lääkkeelle rajoitettu korvattavuus Suomessa

8.6.2023

Lääkkeiden hintalautakunta (Hila) on 7.2.2023 kokouksessaan myöntänyt Flexilev-lääkkeelle rajoitetun peruskorvattavuuden ja rajoitetun erityiskorvattavuuden ylemmässä erityiskorvausluokassa.
Myyntiluvan haltijan Sensidose AB:n mukaan Flexilev-lääkkeen käyttö on Suomessa rajattu parkinsonpotilaisiin, jotka eivät saa riittävää apua muista tavallisista hoidoista. Korvattavuusperusteet ovat yhteneväiset muiden Pohjoismaiden kanssa.

Flexilev sisältää levodopaa ja karbidopaa, jotka ovat ennestään tuttuja parkinsonlääkkeitä. Flexilev otetaan MyFID-annostelulaitteella.

– Lääkkeet tässä tuotteessa ovat vanhoja, mutta uutta on se, että minitableteilla voidaan hakea hyvin yksilöllisesti sopiva annostus. Minitableteissa on vain 5 mg levodopaa per tabletti, kun nyt markkinoilla olevissa tableteissa levodopaa on vähintään 50 mg per tabletti. Osalla potilaista on erityistä herkkyyttä levodopan vaikutuksille ja näin saadaan heille haettua sopiva annostus. Suurin osa potilaista kuitenkin pärjää normaaleilla tableteilla, neurologian professori Valtteri Kaasinen Tyksistä sanoo.

Lue myös