Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Uusi liikennevakuutuslaki tuo uusia liikkumisvälineitä vakuutettavaksi

29.5.2024

Uusi liikennevakuutuslaki tulee voimaan 1.6.2024. Uuden lain mukaan liikennevakuutettavia ovat kaikki liikkumisvälineet, jotka kulkevat moottorin avulla nopeammin kuin 25 km/h tai joiden paino ylittää 25 kg. Lain myötä esimerkiksi senioriskootterit tulee vakuuttaa.

Liikennevakuuttamisvelvollisuus ei koske liikuntarajoitteisten käytössä olevia sähköpyörätuoleja tai muita vastaavia liikkumisen apuvälineitä, jotka on hankittu lääketieteellisin perustein terveydenhuollon toimesta tai suosituksesta. Jos taas henkilön liikkumisrajoite johtuu esimerkiksi ikääntymisestä, apuvälineenä käytettävälle liikkumisvälineelle pitää ottaa vakuutus. Liikennevakuutuskeskus suosittelee, että kaikki sähköpyörätuolin tai senioriskootterin omistajat selvittävät omien liikkumisvälineidensä vakuutustarpeet vakuutusyhtiöltä. Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä vakuutusyhtiöltä.

Rekisteröimättömillä liikkumisvälineillä tulee olla voimassaoleva liikennevakuutus silloin, kun niillä lähdetään liikkeelle. Ilman vakuutusta laitteella ei siis saa ajaa edes omalla pihalla. Liikennevakuutuksen voi ostaa mistä tahansa niitä myyvästä vakuutusyhtiöstä. Vakuutusturva on samanlainen vakuutusyhtiöstä riippumatta, koska liikennevakuutuksen sisältö on määritelty laissa.

Lisätietoja: https://www.lvk.fi/liikennevakuutuskeskus/tiedotteet/2024/liikennevakuutus-senioriskoottereille-vammaisten-pyoratuolit-rajattu-vakuuttamisvelvollisuuden-ulkopuolelle/

Lue myös