Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Potilasjärjestö tukee arjessa

Johanna Reiman19.4.2024

Saan välillä sydäntä lämmittäviä viestejä siitä, kuinka järjestämämme tilaisuudet ovat tuoneet iloa ja hyötyä. Sairauden mukanaan tuoma uusi arki mietityttää. Kun ihmisiltä kysytään, mitä pitää tärkeimpänä asiana elämässä, terveys nousee kärkeen. Terveyden muutokset ovat todella iso asia, jota mieli ei pysty heti käsittelemään.

Liikehäiriösairauksien liiton taloustilanne on vuosia ollut vaikea. Suomen hallituksen kehysriihen lopputulos on suuri huolenaihe järjestöille. Tuntuu, ettei sosiaali- ja terveysjärjestöjen arkista työtä vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten hyväksi tunnisteta. Kun parantumaton pitkäaikaissairaus kuten esimerkiksi Parkinsonin tauti osuu kohdalle, moni asia muuttuu. Sairastava ja hänen läheisensä pohtivat, miten selvitä työelämässä uusien oireiden kanssa. Huolet kohdistuvat talouteen, asumiseen, perhe-elämään sekä kaikkeen siihen, mikä on elämässä ollut normaalia.

Tuntuu, ettei sosiaali- ja terveysjärjestöjen arkista työtä vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten hyväksi tunnisteta.

Liikehäiriösairauksien oireet ovat eri ihmisillä erilaisia. Ne kuitenkin vaikuttavat kaikilla elämänlaatuun ja toimintakykyyn. Järjestöjen koordinoima vertaistuki, sopivassa muodossa annettu tieto sekä sopeutumista tukevat kurssit ovat Liikehäiriösairauksien liiton ydintehtävää. Olemme olemassa sairastavia ja heidän läheisiään varten.

Helppoa elämää ei ole kenellekään meistä luvattu. Liikehäiriösairauksien liitto tekee parhaansa, että pystymme säilyttämään sairastaville oleelliset toiminnot myös Suomen hallituksen sopimien säästöjen toteutuessa lähivuosina.

Johanna Reiman, toiminnanjohtaja