Kursseja ja lomia. Tarjontaa sairastuneille ja omaisille.

Tutustu tarjontaan ja hae mukaan!

Vertaisloma aikuisille Rokualla

Kenelle: Omatoimisille aikuisille
Ajalla: 26.2.-3.3.2023

Vertaislomat ovat hinnaltaan edullisia Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n (MTLH) yhteistyössä Liikehäiriösairauksien liiton kanssa järjestämiä ja STEAn tukemia 5 vuorokauden mittaisia lomajaksoja.

Lomat on suunnattu liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen/perheille sekä omaishoitajille. Lomat tarjoavat mahdollisuuden virkistykselle, vertaisten tuelle ja tiedolle sekä yhteisöllisyyden kokemisen. Lomajaksoilla yhteyshenkilönä toimii Liikehäiriösairauksien liiton perehdyttämä vertaisohjaaja.

Omavastuuosuus on 25,00 €/vrk/osallistuja, alle 17-vuotiailta ei peritä osallistumismaksua.

Lomaan sisältyy täysihoito, lomakohteiden tarjoama vapaa-ajan ohjelma ja kylpylän käyttö.

Valinta

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry lähettää lomalle mukaan valituille kutsun noin kaksi kuukautta ennen loman alkua. Valintaan vaikuttavat terveydelliset, taloudelliset ja sosiaaliset syyt, joten perustele loman tarpeesi hakemuksessa hyvin. Vertaislomalle voi tulla valituksi korkeintaan joka toinen vuosi. Ensikertalaiset ovat etusijalla valinnoissa. Mahdollisissa peruutuksissa pyydämme, että lomalainen peruuttaa myönnetyn loman henkilökohtaisesti suoraan MTLH:lle.

Miten haen lomalle?

Voit hakea vertaislomalle yksin, ystävän tai perheen kanssa. Samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet täyttävät yhteisen hakemuksen. Avustajan tarve tulee mainita hakemuksessa. MTLH maksaa työsuhteisen henkilökohtaisen avustajan majoitus- ja ateriakulut. Jos avustamaan on lähdössä esimerkiksi ystävä tai sukulainen, hänen tulee täyttää oma hakemus.

Hae Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n sähköisellä tai tulostettavalla kaavakkeella. Hakuaika päättyy 3kk ennen vertaisloman alkamispäivää.

Katso tästä MTLH:n sivulta haettava loma ja ajankohta ja täytä lomatukihakemus

Linkit MTLH:n sivuille https://mtlh.fi/loman-hakeminen/

Paperilomakkeita voi tilata toimistoltamme p. 010 2193 460 arkisin klo 9-13 tai lomat@mtlh.fi

Paikka: Rokua Health & Spa Hotel Kuntoraitti 2, 91670 Rokua
Haku: 26.11.2022 mennessä

Lisätietoja

Annukka Tuovinen

Annukka Tuovinen

Järjestötoiminnan asiantuntija, KYS-alue

annukka.tuovinen@liikehairio.fi

 p. 040 0391853

Hermanninaukio 2 A, Kuopio

Jaa