Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

potilas saa aivoihin suurienergiaista kohdennettua ultraäänihoitoa

Webinaari HIFU- ja DBS-hoidoista essentiaalista vapinaa sairastaville to 21.3. klo 17-18.30

Essentiaalisen vapinan hoidossa lääkehoito on ensisijainen vaihtoehto. Kohdennettu ultraäänihoito on täydentävä vaihtoehto syväaivostimulaation ja toispuolisen RF-talamotomian rinnalla.  Jokaisen potilaan kohdalla arvioidaan yksilöllisesti, mikä hoitomuoto soveltuu parhaiten.

Tervetuloa seuraamaan Essentiaalinen vapina -tietoisuusviikon webinaaria torstaina 21.3. klo 17-18.30

Aiheena on kohdennettu ultraäänihoitomuoto (HIFU-hoito) sekä Deep Brain Stimulation (DBS-hoito), joita käytetään essentiaalisen vapinan hoitomuotoina, kun lääkehoidolla ei saada riittävää vastetta.

Luennoitsijana on TYKS:n neurokirurgian erikoislääkäri, apulaisprofessori Janek Frantzén.

Kuulemme myös HIFU-hoidon käyneen essentiaalista vapinaa sairastavan kokemuspuheenvuoron.

Webinaariin ei ole ennakkoilmoittautumista. Webinaari toteutetaan Teams-alustalla. Pääset mukaan klikkaamalla seuraavaa linkkiä Osallistu webinaariin tästä

Voit lähettää aiheesta etukäteen kysymyksiä asiantuntijalle tämän sähköisen lomakkeen kautta 8.3. saakka: https://link.webropol.com/s/essiwebinaari24

 

Ohjeita Teams-alustan käyttöön

Voit ladata Teams-sovelluksen tietokoneeseesi tai osallistua tietokoneen selaimella. Selainversio toimii erinomaisesti. Puhelimella tai muulla mobiililaiteella osallistuessasi Teams-sovellus on ladattava. Seuraa näytön ohjeita ja tule mukaan.

Ilman Teams-sovellusta pääset mukaan näin:

  1. Klikkaa yllä olevaa osallistumislinkkiä. Sinulle aukeaa sivu, jossa tulee valita, miten liityt kokoukseen.
  2. Valitse ”jatka tällä selaimella” (mikäli sinulta pyydetään lupaa käyttää laitteen mikrofonia ja kameraa, anna nämä luvat).

Jos Teams ei ole sinulle tuttu ja tarvitset apua webinaariin liittymisessä Teams-alustalle, voit tiedustella opastusta etukäteen 1.3. mennessä marjo.lehtinen@liikehairio.fi, p. 044 728 3106.

Lue myös